Keurmerk

De koffies van Ulekha zijn gecertificeerd door 'Fair Trade'

Fair trade betekent goede arbeidsvoorwaarden en een eerlijk salaris voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. De organisatie achter het Fair trade logo ziet toe op de werkomstandigheden van lokale boeren die onze koffie leveren. Enkel na rigoureus onderzoek naar de complete supply chain kan een onderneming worden gecertificeerd door Fair Trade.

Ulekha is zelf uiteraard ook zeer betrokken bij onze lokale boeren; wij kennen onze boeren bij hun voornaam en gaan eens paar jaar bij hen op bezoek.

Alleen als zij goed werk leveren, kunnen wij de beste koffie verkopen.

Daarom investeert Ulekha in haar leveranciers; in 2016 zullen wij een investeren in een waterzuiveringssysteem om niet alleen onze koffieplanten van water te voorzien in de huidige droge tijden, maar ook ervoor zorgen dat de boeren en hun familie gelukkig zijn. Met het dragen van het logo van Fair Trade dragen wij onze toewijding naar een eerlijke toekomst voor onze boeren uit naar onze klanten. Wij zijn begaan met het lot van onze boeren en dat mogen onze klanten best weten.

De essentie van Fair Trade

Omdat koffie nog steeds de meest gedronken drank ter wereld is hecht Ulekha Coffee een groot belang om deze volksdrank dan ook op duurzame wijze te laten cultiveren, verschepen en produceren.

Naast het ‘fairtrade’ label, is een persoonlijke relatie met de boeren van essentieel belang. Ulekha Coffee verkiest daarom om de connectie tussen boer en consument zo nauw mogelijk te houden.

Ulekha Coffee is zeer betrokken bij de lokale boeren; wij kennen onze boeren bij hun voornaam en gaan eens per jaar bij hen op bezoek. Alleen als zij onder comfortabele werkomstandigheden vertoeven, kunnen wij de beste koffie verkopen.

In 2016 heeft Ulekha Coffee geïnvesteerd in een waterzuiveringssysteem. Dit resulteert tot een milieuvriendelijke koffieproductie en geeft de gemeenschap toegang tot zuiver drinkwater.

Contact

Ulekha Fresh Coffee
Louis Couperusplein 2
2514 HP Den Haag

0684606473